Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ

Αν ο σημερινός πολιτισμός έχει κάτι να καταγράψει ως συμβολή του στην παγκόσμια ιστορία, μέσα σ’αυτό είναι και η θέληση του να θεσμοθετήσει την ίση μεταχείριση και να αναγνωρίσει το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη ζωή, στην εργασία και στην ευημερία, ιδιαίτερα εκείνων που η φύση τους στέρησε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό τις ίσες ευκαιρίες.

Ο κόσμος των ατόμων με ειδικές ανάγκες δεν είναι πια ένας άγνωστος κόσμος. Τώρα έχουμε τα μέσα να τον διατρέξουμε και έχουμε τα μέσα να βοηθήσουμε. Έρευνα, επιστήμη, εκπαίδευση και θεσμοί έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τα άτομα αυτά.

Το Ίδρυμα Άγιος Στέφανος στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο και είναι ένα ίδρυμα που πρώτο στην Κύπρο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία γονιών για να βοηθήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Βασικός στόχος του Ιδρύματος είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ατόμων αυτών, η ομαλή ένταξη τους στο κοινωνικό περιβάλλον και η ικανοποιητική αντιμετώπιση των πρακτικών αναγκών της ζωής τους.

Αριθμός ειδικών ιατρών, ψυχολόγων, νοσηλευτών, φυσιοθεραπευτών, κοινωνικών λειτουργών, μουσικών, γυμναστών, καθοδηγητών εργασίας και άλλων ειδικοτήτων έχουν σκοπό τους την ομαλή διαβίωση των ενοίκων με αξιοπρέπεια και αγάπη.

Το ίδρυμα συνεχίζει να βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και με ένα Διοικητικό Συμβούλιο από εθελοντές που σε συνεργασία με το Γραφείο Ευημερίας και το Υπουργείο Εργασίας προσφέρουν στους ενοίκους το καλύτερο… μια οικογένεια.

Προσκαλούμε όλους όπως επισκεφθούν το Ίδρυμα για να δουν τι σημαίνει ανθρωπιά, αγάπη, αξιοπρέπεια και κυρίως να διαπιστώσουν πόσο τυχεροί είναι στη ζωή τους.

Με εκτίμηση,

Λοΐζος Κυριάκου