Προστατευμένα Παραγωγικά Εργαστήρια

Λειτουργούν  καθημερινά στους χώρους του Κέντρου μας, και δίνεται η ευκαιρία στους Καταρτιζόμενούς μας να σεμμετέχουν σε αυτά στα πλαίσια της πρακτικής άσκησής τους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ Στο εργαστήριο αυτό οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να κατασκευάζουν και να δημιουργούν χρηστικά, αλλά και διακοσμητικά σαπούνια με βάση τη γλυκερίνη.

Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, υποαλλεργικών  αρωμάτων και ελαίων, δημιουργούν σχέδια και συνθέσεις που εντυπωσιάζουν

Με κύριο άξονα την φαντασία και την δημιουργικότητα, καθώς και με την βοήθεια διαφορετικών τεχνικών, οι εκπαιδευόμενοι ασχολούνται και με την γλυπτική του σαπουνιού.

Το εργαστήριο έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει κατόπιν παραγγελίας μπομπονιέρες βαπτίσεων, αλλά και ευχαριστήριες συνθέσεις με βάση το σαπούνι.

Κηροπλαστική: χειροποίητες κατασκευές και συνθέσεις κεριών σε διάφορα σχέδια, σχήματα και χρώματα Οι  εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο την κατασκευή χειροποίητου κεριού, εξοικειώνονται με ποικίλα υλικά (παραφίνη, στεατίνη, φυτίλι, χρώματα, αρώματα, διάφορα διακοσμητικά υλικά) και εκπαιδεύονται σε όλα τα στάδια και τις τεχνικές του κεριού.

Μέσω της εκπαιδευτικής αυτής διαδικασίας δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν δεξιότητες στα χέρια, να καλλιεργήσουν φαντασία και σκέψη και να κατακτήσουν εξειδικευμένες επαγγελματικές γνώσεις και ικανότητες.

Τα προϊόντα του εργαστηρίου εκτίθεται σε ευρύ κοινό, σε εκθέσεις και παζάρια που πραγματοποιούμε ενόψει διαφόρων εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του χρόνου

Καλλιτεχνικών Κατασκευών Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με διαφορετικές μορφές εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, κολάζ, πηλοπλαστική, κατασκευή κούκλας, κοσμημάτων) χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, όπως: χάντρες, χαρτί, χαρτόνι, δέρμα, ξύλο, γυαλί, πλαστελίνη, πηλό κ.ά.

Μέσω των δραστηριοτήτων αυτών εξασκούν τις δεξιότητες αδρής και λεπτής κινητικότητας, καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα στο πλαίσιο της ατομικής, κοινωνικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης και ένταξης.

Ανθό-κηπουρικής: πραγματοποιείται εκπαίδευση με εργασίες υπαίθρου και θερμοκηπίου (δενδροκομία, ανθοκομία, κηπευτική)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ /ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (E SHOP )

Η εταιρεία άνοιξε ηλεκτρονικό κατάστημα  και  δίνει  τη δυνατότητα να μεταφέρεται  ο κάθε ενδιαφερόμενος πελάτης  και υποστηρικτής του ιδρύματος σε όλα μας τα προϊόντα και χειροποίητες κατασκευές των ατόμων ,άμεσα και με ασφάλεια.