Το Οικοτροφείο

Η Μονάδα Φιλοξενίας για ενήλικα άτομα με νοητική αναπηρία στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο στη Λεμεσό. Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό τη φιλοξενία ατόμων με νοητική αναπηρία υπό άριστες και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης.
Η δομή λειτουργεί σε 24ωρη βάση όλο το χρόνο και φιλοξενεί 25 άτομα
Ο Συντονισμός του οικοτροφείου ασκείται από την έμπειρη και καταρτισμένη κοινωνικό λειτουργό – Αργυρώ Κοτσικώνα με εξειδίκευση , και πολλά χρόνια εμπειρίας στη φροντίδα και κοινωνοικοποίηση των ατόμων με αναπηρία.
Μαζί με το υπόλοιπο άρτια εκπαιδευμένο και φιλικό προσωπικό της δομής φροντίζουν, μέσω ψυχαγωγικών και διαδραστικών δραστηριοτήτων τη δημιουργική απασχόληση, ομάδες Νοητικής και Σωματικής Ενδυνάμωσης, εξασφαλίζουν μια ομαλή και ποιοτική καθημερινότητα για τους διαμένοντες.
Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση ενός οικείου και οικογενειακού περιβάλλοντος, ενός χώρου που οι φιλοξενούμενοι νιώθουν ασφαλείς και άνετοι όπως ακριβώς θα αισθάνονταν στο σπίτι τους, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν υπηρεσίες που διασφαλίζουν ποιότητα ζωής και υψηλής φιλοξενίας.
Στόχος, είναι η προάσπιση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία σεβόμενοι πάντα την προσωπικότητα και τα δικαιώματά τους.
Παράλληλα, το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του είναι προσηλωμένο στις ανθρώπινες αξίες με τρόπο υπεύθυνο και επιστημονικό