ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

SEN-IMAGE

Το Ίδρυμα Άγιος Στέφανος στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+, διοργανώνει

Eπιστημονική Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων με θέμα «SEX-ED.NEXT ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑΜΠΟΥ», την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 η ώρα 17.30 στο ξενοδοχείο Ajax στην Λεμεσό με βασικούς ομιλητές την Δρ Ζωή – Δωροθέα Πανά και την Δρ Μόιρα Τζίτζικα.

H σεξουαλικότητα είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα της προσωπικότητας κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι ένα αποτέλεσμα αλληλεπίδρασης βιολογικών, ψυχολογικών, κοινωνικο-οικονομικών, πολιτισμικών, ηθικών, και θρησκευτικών-πνευματικών παραγόντων.

Τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) όπως και ο υπόλοιπος πληθυσμός βιώνουν τις ίδιες ανάγκες έκφρασης της σεξουαλικότητας τους ανεξάρτητα από το είδος της αναπηρίας τους. Όμως, η σεξουαλική ζωή των ατόμων με Αναπηρία συνδέεται με προκαταλήψεις και μύθους.

Η πραγματικότητα διαφέρει ουσιωδώς από τις αυτές αντιλήψεις. Παραδείγματος χάριν, οι έφηβοι με Νοητική Αναπηρία ή/και Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) κατά κανόνα, όχι μόνο δεν είναι επιθετικοί, αλλά αντίθετα είναι παθητικοί κι αυτό που επιζητούν πρωτίστως είναι η συναισθηματική επαφή με το αντίθετο φύλο, συχνά με τρόπο απελπισμένο και αδιέξοδο.

Η σεξουαλική ζωή των ατόμων με Νοητική Αναπηρία εμπλέκει μια σειρά από ζητήματα, κυρίως ψυχολογικής, κοινωνικής, και εκπαιδευτικής φύσεως. Τα άτομα με Αναπτυξιακές Διαταραχές (Νοητική Αναπηρία, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος) βιώνουν σεξουαλικές ανάγκες και επιθυμίες, όπως όλοι οι άνθρωποι, τις οποίες συχνά δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν και να εκφράσουν, και χρειάζεται να εκπαιδευτούν σε κατάλληλες σεξουαλικές συμπεριφορές.

Γι’ αυτό η συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων και όλων όσων εμπλέκονται με την εκπαίδευση των ΑμεΑ κρίνεται απαραίτητη. Η Ημερίδα επιχορηγείται στα πλαίσια του έργου Erasmus+ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 


Η Ανοιξιάτικη Γιορτή υπόσχεται να είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία για όλους, ώστε να συναντηθούμε, και να γιορτάσουμε …
Η ομάδα του Αγίου Στεφάνου εργάζεται ακούραστα για να δημιουργήσει μια αξέχαστη εμπειρία για όλους και ανυπομονεί να σας καλωσορίσει στους κήπους του!!!

Η άνοιξη είναι ο τρόπος του θεού να πει: «πάμε άλλη μια φορά» Πάμε για άλλη μια "Ανοιξιάτικη Γιορτή"! Το παιχνίδι των...

Η Ανοιξιάτικη Γιορτή υπόσχεται να είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία να συναντηθούμε, και να γιορτάσουμε..... Η ομάδα του Αγί...

Print

 

Η Παιδική Θεατρική Παράσταση το «Φανταστικό Τσίρκο» με Φιλανθρωπικό Χαρακτήρα για το Ίδρυμα Αγίου Στεφάνου

IMG-ac5ee1769a2907c59cf55372f07db221-V

Η ομάδα ‘’Χρώματα΄΄ της Δανάης Χρήστου παρουσιάζει ΄΄Το Φανταστικό Τσίρκο΄΄ την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 & ώρα 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο του Αγίου Αθανασίου με φιλανθρωπικό Χαρακτήρα και τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Άγιος Στέφανος στην Λεμεσό.

Ένας παραμυθάς…. και ένα λιοντάρι αλλιώτικο, που δεν του αρέσει να τρομάζει τα παιδιά, αλλά να χορεύει  και να τραγουδά. Πείθει λοιπόν τον παραμυθά να διηγηθεί ένα παραμύθι με ένα λιοντάρι που κάνει αστεία και γκριμάτσες, μια αρκούδα με τούτου, σχοινοβάτες, κλόουν και ακροβάτες και ταχυδακτυλουργούς!

Έτσι λοιπόν το παραμύθι μας μεταφέρεται που αλλού?  Σε ένα Τσίρκο Φανταστικό.

Σύντομα όμως όλοι θα καταλάβουμε πως κανένα ζώο δεν πρέπει να μένει σε κλουβί … αλλά στην φύση ελεύθερο και χαρούμενο να ζει.

Μια παράσταση που δέχεται και επιδοκιμάζει την διαφορετικότητα. Συγχρόνως τονίζει την σημασία της τέχνης, της φαντασίας αλλά και της ανάγκης να συνυπάρχουμε αρμονικά με το περιβάλλον με την φύση και τα ζώα.

  • Παραγωγή: Ομάδα Χρώματα
  • Σκηνοθεσία: Δανάη Χρίστου
  • Κείμενο: Πωλίνα Θρασυβουλίδου
  • Σκηνικά – Κοστούμια: Βεστιάριο Λεμεσός
  • Συντελεστές: Δανάη Χρίστου, Βικτωρία Αριστείδου
  • Ώρα προσέλευσης 20’ πριν από την παράσταση
  • Που: Δημοτικό Θέατρο Αγίου Αθανασίου
  • Πότε: Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 & ώρα 11.00 π.μ.
  • Εισιτήρια: Γενική Είσοδος €12 & Διάρκεια 60’ (χωρίς διάλειμμα)
  • Ηλικίες: Για παιδιά μέχρι 12 ετών & Γλώσσα: Ελληνικά

Για Τον Άγιο Στέφανο – Αικατερίνη Στογιάννη (Γενική Διευθύντρια)

Ίδρυμα Άγιος Στέφανος, Λυσιμάχου 13, 3502 Μέσα Γειτονιά, Λεμεσός

τηλ. +357 25725136, Φαξ: +357 25725616, info@agiosstefanos.orgwww.agiosstefanos.org

Source: Cyprus Times

 

 

 

 

Το Σαββατοκύριακο 28 – 29 Μαΐου 2022 το ίδρυμα  Άγιος Στέφανος στην Λεμεσό διοργανώνει στους κήπους του μια υπέροχη Ανοιξιάτικη Γιορτή, υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κας Άντρης Αναστασιάδη. Πολλά παιχνίδια, αγορά με χειροτεχνίες, livelink, ζωντανή μουσική, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, streetfood και πολλές εκπλήξεις. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα Άγιος Στέφανος.