Κέντρο Ημέρας

Το Κέντρο Ημέρας του Ιδρύματος Άγιος Στέφανος αποτελεί το χώρο εκπαίδευσης και  ψυχαγωγίας των ατόμων με νοητική αναπηρία που διαμένουν με τις οικογένειες τους.

Στόχος είναι η αποτροπή της περιθωριοποίησης αλλά και η ανάπτυξηδιατήρησηβελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του κάθε ατόμου μέσω των διαφόρων δημιουργικών, παραγωγικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.  Αυτή η συμβολή στην βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι εμφανής  τόσο στην ζωή των ατόμων με νοητική υστέρηση όσο και των οικογενειών τους.

Το Κέντρο Ημέρας είναι ο χώρος όπου τα άτομα με νοητική αναπηρία εξυπηρετούνται από προγράμματα που τους προσφέρουν:

ειδική εκπαίδευση απο εκπαιδευτές
συνεργασία με εξωτερικούς εκπαιδευτικούς φορείς
εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές βόλτες και εκδρομές
συνεργασία με το πρόγραμμα της Επαγγελματικής Καθοδήγησης για προ-επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτηση
αθλητισμό και συμμετοχή στα Special Olympics
φυσιοθεραπεία (όπου κρίνεται αναγκαίο)
ψυχολογική υποστήριξη
δόμηση της καθημερινότητας και του οικογενειακού περιβάλλοντος
βελτίωση της ποιότητας ζωής
ανάπτυξη, βελτίωση, διατήρηση ικανοτήτων
ευημερία της ψυχικής υγείας
εκμάθηση κοινωνικών συμπεριφορών και κανόνων

Στο Κέντρο Ημέρας μας μπορείτε να προμηθευτείτε κατασκευές για γάμους, βαπτίσεις, δωράκια γενεθλίων και άλλα, φτιαγμένα απο τα άτομα του Κέντρου. Τα χρήματα διατίθενται για κάλυψη αναγκών του Κέντρου.

Το Κέντρο Ημέρας μας λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 7:00 μέχρι και  15:00. Προσφέρουμε δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα όπου περιλαμβάνονται στην τιμή των τροφείων. Βοήθεια μεταφοράς είναι επίσης διαθέσιμη με επιπρόσθετη χρέωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Κέντρου Ημέρας παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο +357 25 725136 ή επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook: Κέντρο Ημέρας Ιδρύματος Άγιος Στέφανος